Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Ürünlerin Kimliği Etiketler

ETİKETLER HAKKINDA     Yapışkanlı etiketler birçok firmanın ürünleri üzerinde kullandıkları, ürünün fiyat ve özellikleri hakkında bilgi ver...

Ürünlerin Kimliği Etiketler
ETİKETLER HAKKINDA
 
 Yapışkanlı etiketler birçok firmanın ürünleri üzerinde kullandıkları, ürünün fiyat ve özellikleri hakkında bilgi vermeye yarayan yapışkanlı malzemelerdir. Bu etiketlerin kaliteleri ve çeşitleri sınırsızdır. Her kalite ve her çeşidin kullanıldığı alan da tamamen farklı farklıdır. Bu alanları iyi belirlemek ve doğru karar vermek gerekmektedir. Yani kendi amacınızı iyi bilmek ve basacağınız ürünün özelliklerini de iyi analiz etmek gerekmektedir. Bunu iyi belirlemediğiniz taktirde ya boş yere etiket zayiatı yaşarsınız ya da eksik ve kalitesiz malzeme kullandığınız için zarara uğrarsınız.
 
 YAPIŞKANIN CİNSİNE GÖRE ETİKETLER
 
  Yapışkanlı etiketler öncelikle yapışkan cinslerine göre kendi içlerinde çeşitli gruplara ayrılmaktadırlar. Bunlar şöyle sıralanabilir:
 
 1. NONPERM ÖZELLİKTEKİ ETİKETLER: Bu etiketler kolay kolay yıpranmazlar. Oldukça pahalı ve oldukça da kullanışlı bir etiket olmakla birlikte istenen yere yapıştırılabilir. Hatta tekrar yapıştırılan yerden çıkarılarak farklı bir alana yapıştırılabilir. Bu durum bu etiketlerin tekrar tekrar kullanılma özelliği olduğunu göstermektedir. Bu durum da tasarruf sağlamak için ayrı bir yöntemdir. 
 
 2. HOTMELT ÖZELLİKTEKİ ETİKETLER: Çok hızlı yapışırlar ve yapıştığı yerden kolay kolay çıkmazlar. Bu etiket yanlış yere yapıştığı taktirde ya da dikkatli yapıştırma gerçekleştirilemediği taktirde geri dönüşü olmaz. Bu sebeple etiket zayiatı olasıdır. Ayrıca nonperm etiketlere göre daha dayanıksızdır. 
 
 3. AKRİLİK YAPIŞMA ÖZELLİĞİ OLAN ETİKETLER: Yapıştırdıktan sonra tıpkı nonperm özellikteki etiketler gibi kolay çıkabilirler. Ancak bu etiket türünün nonperm etiketten farkı tekrar tekrar kullanılamamasıdır. Çünkü yapıştırdıkları yüzeye ilk etapta olmasa da zamanla sabitlenerek kuvvetli bir yapıştırıcı etkisi gösterirler. Bunun sebebi hammaddesi olan akriliktir. 
 
 4. DEEP FREEZE: Soğuk ortamlara karşı duyarlı olan ve donmadan etkilenerek soyulmayan etiket çeşididir. 
 
 KULLANILAN MADDEYE GÖRE ETİKET ÇEŞİTLERİ
 
  Kendisinden yapışkanlı etiketler bize ürün hakkında detaylı bilgiyi bilgisayar ortamında rahatlıkla sunmaktadır. Bu etiketler kullanılan malzemeye göre de iki çeşide ayrılmaktadır. Bunlar:
 
 1. KAĞIT BAZLI ETİKETLER: Daha kısa ömürlü etiketlerdir kağıt bazlı etiketler. Çeşitli ortam koşullarından kolayca etkilenmektedirler. Daha basit işlemlerde kullanılan etiket tipleridir. Kağıt bazlı etiketlerin birçok çeşidi vardır:
 
  KUŞE: Bu etiketler en çok tercih edilen etiket türüdür ve pürüzsüz yüzeyi ile ünlüdür. Kolay kolay yıpranmaz. Termal transfer yöntemiyle üreten makinelerde kullanılır. Baskı maliyeti olabildiğince düşüktür ve fiyatları uygundur. Aynı zamanda da yıpranma kolay kolay gerçekleşmez. Bu sebeple sık tercih ediliyor. 
 
  VELLUM: Kuşe etiketle aynı özelliklere sahip olup, sadece kuşe etiketin yüzeyi parlak iken vellum etikette mat olmasıdır. Bu durum ışıklı ortamda dahi üzerinde yazılanları okumayı oldukça kolaylaştırır. Bunu sağlayan ise her zaman matlıktır. 
 
  ECO TERMAL: Bu etiket türü dış ortam şartlarına karşı dayanıklı değildir. Ribon kullanılmadan yapılmıştır. Maliyeti bu sebeple azdır. Ürünün kısa sürede kullanılması gereken durumlarda bu etiket türü kullanılır. Yoksa uzun yıllar dayanacak bir etiket değildir. Örneğin ilaç firmasında asla kullanılmaz. Kullanılırsa kötü sonuçlar verir. 
 
  LAMİNE TERMAL: Bu etiket türü de direk ribon kullanılmadan yapılan etiketlerdendir. Dolayısıyla ribon kullanılmamıştır ve maliyet düşüktür. Bunlar avantajlarıdır. Ribon kullanılmayan etiketlerin dezavantajları ise bilindiktir. Az dayanıklı, kısa süreli kullanım istiyor, ortam koşullarına karşı hassas. Yalnız bu etiket eco etikete göre daha uzun ömürlüdür ki avantajlı yönü budur.
 
  FLORESAN: Biraz daha ince detay alanlarda kullanılan bu etiket çeşidinde dikkati çeken tek unsur pastel renklere sahip olmasıdır. Bu sebeple kuşe etiketlerle aynı özelliklere sahip olmasına rağmen fiyatı ondan çok yüksek olup neredeyse plastik bazlı etiketlerle aynı fiyattır. Plastik bazlı etiketler dayanıklılığı ile ön plana çıkarken bu sadece renkleriyle ve dikkat çekiciliğiyle ön plana çıkmaktadır.
 
 2. PLASTİK BAZLI ETİKETLER
 
  Bu etiket çeşidi kağıt bazlı etiketlere göre daha dayanıklıdır. Daha zor mekanlarda uygulanabilir, dış mekan için kullanılabilirler. Isıya ve neme dayanıklıdırlar. Kolay yırtılmazlar. Genelde tekstilde sık olarak kullanılırlar. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir:
 
  OPAK PP: Dayanıklı etiket çeşididir. Dış ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir. Termal transfer yöntemi kullanılıp resin ribon ile baskı alınır. Wax ribonlar zaten genelde plastik bazlı etiketlerde kullanılmayıp kağıt bazlı etiketlerde kullanılmaktadır. 
 
  SİLVERMAT: Bu çeşidimiz demirbaş etiketi olarak da adlandırılmakta olup oldukça dayanıklı etiket çeşididir. Demirbaş kontrolünde yapıştırılmaktadır. İki yüzü de yapışkanlı ve mat yüzeyden oluşur. 
 
  MAT PP: Plastik bazlı olup mat yüzeye sahiptir. Genelde kozmetikte kullanılan etiket türüdür.
 
  ŞEFFAF: Bu plastik etiket türünün özellikleri Opak PP etiket türüyle örtüşmekle birlikte bunu tek farkı yüzeyidir. Parlak ve altın renginde bir yüzeyi vardır ki bu durum diğer etiketlerden de ayırmaktadır. Kimyada ve kozmetikte sık sık kullanılmaktadır. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |