Her insanda bulunan 20 yaş dişleri kişiye bağlı olarak farklı zamanlarda çekilmesi gereken dişlerdir. 20 yaş dişleri insanların en son çıkan...
Her insanda bulunan 20 yaş dişleri kişiye bağlı olarak farklı zamanlarda çekilmesi gereken dişlerdir. 20 yaş dişleri insanların en son çıkan dişleridir. En son çıkmaları sebebiyle genellikle çenede yer bulamadıkları için çıkarken de çıktıktan sonra da ağızda çeşitli sorunlara sebep olabilirler. Çıkarken yer bulamadıkları için çene yapısında da bozukluklara yol açan bu dişler ağrı yapmaya ve apse gibi sorunlar çıkarmaya başladığında cerrahi işlem ile çekilmektedir. 20’lik dişlerin bazıları çenede yer bulup çıkamadığı için diş etinin içinde gömülü olarak kalmaktadır. İşte bütün bu durumlarda bu dişlerler ilgili işlemler cerrahi işlem olarak yapılmaktadır.
20’lik Diş Cerrahi Çekim Nasıl Uygulanır?
Ağız içinde ve çene yapısında bazı sıkıntılara sebep olan 20 yaş dişlerinin çekilmesinde cerrahi işleme başvurulmaktadır. Öncelikle bu işlemin yapılması için kişinin yirmilik dişlerinin röntgen sonuçlarına bakılmaktadır. Bu dişlerin çenedeki duruş şekli veya dişin gömülü olması gibi durumlar yapılacak çene cerrahisi için önemli bir durumdur. Dişin konumuna göre yapılacak işleme karar verilmektedir. Bazı dişler tek parça halinde çıkarılamayacak durumda olduğu için diş parçalara ayrılarak çıkarılır. Diş gömülü ise bu durumda önce diş etine kesi atılıp sonrasında dişin çekim işlemleri yapılır. Diş çekildikten sonra kesilen diş eti kısmına dikiş atılmaktadır. Cerrahi işlem sonrasında diş etine atılan dikişler alınmaktadır.
Yirmilik dişlerle ilgili yapılan bütün bu işlemler ağır ve çene cerrahları tarafından yapılmaktadır. Çekim işlemlerine başlamadan önce hastanın muayenesi yapılarak lokal anestezi ile yapılacak bu işlemde neler yapılacağına karar verilir. Bu işlemin süresi çekilecek diş sayısına ve dişin ağız içindeki konumuna göre değişiklik göstermektedir.
20’lik Diş Cerrahi Çekim Sonrası Yapılması Gerekenler?
Birçok kişi 20 yaş dişleri ile ilgili sorun yaşamaktadır. Bu kişilerin çekimine karar verilmesinin ardından çene cerrahı devreye girmektedir. Çene cerrahi çekilen röntgenlere göre dişin nasıl alınacağı ve yapılacak olan cerrahi müdahale ile ilgili karar verecektir.20’lik dişin çekimin ardından ameliyat bölgesinde belli bir süre kanama olması normal görülmektedir. Sızıntı şeklinde gerçekleşen bu kanamanın durması için belli bir süre yeme içme eylemi yapılmamalı. Anestezinin etkisinin geçmesi ile birlikte bu bölgede çok şiddetli ağrılar yaşanabilir. Bu durumda ağrı kesici kullanmak uygun olacaktır. Operasyon sonrasında bu bölgede şişlik oluşabilir. Bu şişliklerin inmesi için buz ile masaj yapılabilir.
20’lik dişlerinizle ilgili sorun yaşıyorsanız siz de bu dişlerin alınması için çene cerrahı Bursa ve çevresinde hizmet sunan hekimlerden destek alabilirsiniz. Böylece yirmilik dişleriniz ağız ve çene yapınıza zarar vermeden çekimleri yapılmış olacaktır.
Hiç yorum yok
Yorumlarınızı bekliyoruz